Κατηγορίες
- ΑΛΕΥΡΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
- ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ-ΜΑΣΚΕΣ
- ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
- ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
- ΕΛΙΕΣ-ΜΕΖΕΔΕΣ ΒΑΖΟΥ-ΑΛΙΠΑΣΤΑ
- ΖΥΜΑΡΙΚΑ-ΡΥΖΙ
- ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ - ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ
- ΚΑΡΑΜΕΛΕΣ - ΤΣΙΧΛΕΣ
- ΜΕΛΙ-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
- ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΒΟΤΑΝΑ
- ΜΠΙΣΚΟΤΑ-ΣΝΑΚ-ΧΑΛΒΑΣ
- ΟΣΠΡΙΑ - ΣΟΥΠΕΣ
- ΠΡΩΙΝΟ
- ΣΑΛΤΣΕΣ-CHUTNEY
- ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ-ΜΠΑΡΕΣ
- ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
- ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΗΣ... ΑΤΑΣΘΑΛΙΑΣ!
- ΤΣΑΙ-ΚΑΦΕΣ-ΚΑΚΑΟ
- ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ - ΞΥΔΙ - ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
- ΥΠΕΡΤΡΟΦΕΣ - ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ
- ΠΟΛΤΟΙ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ - ΑΛΕΙΜΜΑΤΑ
- ΧΥΜΟΙ - ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
- ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

ΦΑΣΟΛΑΚΙ ΑΣΠΡΟΜΥΤΙΚΟ ΛΗΜΝΟΥ ΜΙΚΡΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΥΓΚΙ 400ΓΡ
Notice: Undefined variable: product in /home/biofagos/public_html/catalog/view/theme/pav_bigstore/template/product/detail/default.tpl on line 35
- 6,50€
- Κατασκευαστής: SALAMOUSAS AGRIFOOD
- Κωδικός Προϊόντος: LEG062
Πρόκειται για μια ξεχωριστή ποικιλία φασολιού που συναντάται μόνο στο νησί της Λήμνου, με την επιστημονική ονομασία Vigna Unguiculata. Μοιάζει σε όψη το γνωστό μαυρομάτικο, όμως είναι ξηροθερμικό, έχει μικρότερο μέγεθος και χρώμα και παλαιότερα εξάγονταν μεγάλες ποσότητες από την Λήμνο προς το Αιγαίο και την Β. Ελλάδα.
Η παραγωγή του είναι αρκετά επίπομη, ιδιαίτερα στο στάδιο του καθαρισμού και του διαχωρισμού από τις ξένες ύλες.
Η καλλιέργειά του, εκτός από το αρχικό στάδιο της σποράς είναι χειρωνακτική και αναβιώνει την τελευταία δεκαετία στην κεντρική και ανατολική Λήμνο.
Είναι βραστερή ποικιλία, το χειμώνα ενδείκνυται για αχνιστή σούπα και το καλοκαίρι για δροσερή σαλάτα !